вторник, 21 апреля 2015 г.

Від чого залежить колір очей?Відтінку очей надають особливого значення, оскільки по ньому судять про характер людини. Погляд поділяють на холодний або теплий. Також існує думка, що є щось від відьми і чаклунки у жінок, які мають темно-чорні або зелені очі. Насправді все залежить від спадковості. Давайте розберемося, від чого залежить колір очей?

Чи всі від народження блакитноокі?

Існує стійка думка, що всі немовлята з'являються на світ з блакитними очима. З часом вони змінюють свій колір і темніють. Насправді все відбувається трохи по-іншому. Контрастність кольору залежить від забарвлення райдужки. Встановлюється вона тільки до 2-3 років, тому можлива зміна відтінку.

Також не варто чекати блакитноокого малюка, якщо у когось з батьків темні очі. Тут вже включаються правила домінації. Умовно всі очі поділяють на два кольори: блакитні (наближені до нього: сірі, сині) і карі (сюди також входять чорні та зелені). Перша група вважається рецессивною, а друга домінантною. Тому у карооких батьків не можуть бути діти з блакитними очима.                                                                                                                                                                                           Від чого залежить колір очей?

Головний пігмент, що визначає відтінок очей - це меланін, який міститься в райдужній оболонці. Від його кількості і щільності волокон залежить, якими будуть ваші очі. Задній шар оболонки завжди темний, виняток становлять альбіноси.
Як кількість меланіну впливає на колір очей? Правило досить просте. Володарі чорних, коричневих або світло-карих очей містять велику кількість меланіну в веселковій оболонці. Світлі очі відповідно свідчать про меншу його кількість.

Незвичайні відтінки
Якщо карими і блакитними очима складно здивувати, то володарі нестандартних кольорів викликають до себе підвищену увагу. Від чого залежить колір очей, у представників наступних відтінків?

Зелені. Не поспішайте ставитися до таких людей, як до чаклунів і відьом. Смарагдовий колір їм дістався не в результаті заклинань, а через маленький вміст у веселковій оболонці меланіну. При цьому цікавий той факт, що чисто зелений відтінок зустрічається тільки у 2 відсотків людей в світі. У решти він з домішками жовтого або світло-коричневого.

Червоні. Побачивши таку людину не обов'язково бігти за часником. Фільми і книги вселили нам віру в те, що червоні очі бувають тільки у вампірів або вовкулаків. Насправді і в реальності зустрічаються такі люди і називаються вони альбіноси. Відбувається це через те, що в райдужній оболонці немає меланіну. В результаті відтінок очей формується на основі крові.

Фіолетові. Належать до найбільш незвичайних і рідкісних очей. Оскільки таких людей мало, то їм приписують паранормальні здібності, а про їх походження ходять легенди. Одна з версій - це відсутність меланіну, в результаті якого червоний колір змішується з синім відтінком, видаючи в результаті фіолетові очі.

Різнокольорові. По-науковому таке явище називається гетерохромія. Такі люди можуть мати очі різних відтінків. Буває й так, що в межах одного ока можна побачити найрізноманітніші кольори. Залежить це від різної кількості меланіну.

Це цікаво!
Розібравшись, від чого залежить колір очей, слід зазначити, що даний відтінок від природи може змінюватися протягом життя. З кожним роком райдужна оболонка втрачає свої властивості. В результаті в літньому віці колір очей у людей стає блідим. Таке явище може бути пов'язане також з деякими захворюваннями. Тому якщо блідість очей помічена в ранньому віці, то краще відвідати окуліста.

Різноманітну палітру можна побачити, коли людина розсерджена або навпаки перебуває в гарному настрої. На відтінок очей впливає настрій, колір одягу, освітлення.

Комментариев нет:

Отправить комментарий